به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان، «علیرضا ایزدی» در همایش باستانشناسی تپه هگمتانه با بیان اینکه باستانشناسی با دادهها و اطلاعاتی که از کاوشها به دست میآید بخشی از هویتهای ما را زنده میکند، افزود: حوزه باستانشناسی در واقع هویتشناسی بوده زیرا این مقوله یکی از دردهای مزمن جامعه به نام هویتشناسی را درمان میکند.
وی فاصله گرفتن نگاه علمی از باستانشناسی را ناشی از فقدان مجوز به دانشجویان دانست و گفت: باید بتوانیم در رشته باستانشناسی با دانشگاهها تعامل داشته باشیم چراکه هر چه از نگاه و حمایتهای علمی فاصله بگیریم، دانشجویان را دلسرد کردهایم.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان اعطا نکردن مجوز به دانشجویان برای حضور در عملیاتهای کاوش به طور مثال در تپه هگمتانه را تلخی حوزه کاری باستانشناسی عنوان کرد و افزود: دانشجویان حتی یک کاوش را نیز در سابقه علمی خود ندارند چرا که مورد حمایت قرار نمیگیرند.
وی با اشاره تپه باستانی هگمتانه ابراز داشت: تپه هگمتانه طفل یتیمی است که هنوز کسی دست نوازش بر سر آن نکشیده و هنوز خرابه است و کسی دلش برای آن نمیسوزد.
وی در ادامه از نبود یک طرح جامع در کاوشهای باستانشناسی گلهگذاری کرد و گفت: هر کاوشگری که میآید بر نوع ترانشه قبلی آثار باستانی ایراد گرفته و یا آن را تغییر میدهد در حالی که ما هیچ طرحی برای آنها نداریم و این عیب ماست.
مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان همدان با تأکید بر اینکه باید این نوع نگاه از تپههای باستانی برداشته شود، افزود: در تپه نوشیجان نیز اتفاقی بسیار دردناک رخ داد و آن، اینکه یک شهرک صنعتی در کنار آن احداث شده است، هر چند این شهرک در حریم این تپه نبود اما اثر سوء خود را خواهد گذاشت.
وی خاطر نشان کرد: مجموعههای آموزش و پرورش و رسانه ملی باید ارتباط باستانشناسی و مردم را برقرار کنند تا باستانشناسی وارد منازل شود زیرا در این صورت مشکلات کمتر خواهد شد.
/108
انتهای پیام/